Login

Carvium is een van de oudste voetbalverenigingen van het “Gelders Eiland”. Men kan er zowel prestatief als ook recreatief de voetbalsport beoefenen. De vereniging werd opgericht op 1 maart 1938, grootte animator was Jacobus Essing ( voor insiders Cup Essing.) In de eerste jaren heette de club A.H.C. ( Aerdt-Herwen Combinatie) ontstaan uit 3 verenigingen t.w. Excelsior Aerdt, Eendracht Onderdijk en Herwense Boys Bovendijk. Men was lid van de R.K.U.V.B. (Rooms Katholieke Utrechtse Voetbal Bond).

hvcHVC

Staande van links naar rechts:
B. Buil, B. Loef, J. Jeurissen, J. Tiemissen, G. Loef, M. Tiemissen
Knielende van links naar rechts:
W. Wesselkamp, B. Wesselkamp, E. Peters
Liggend van links naar rechts:
G. Buil, H. Meijer, A. Korts

Op 1 juli 1946 richte Aerdt onder leiding van Toon van Uden een eigen vereniging op. Tot 1955 werd er nog onder de naam A.H.C. gespeeld, toen stelde Cup Essing voor om de naam te veranderen in CARVIUM, een toen nog ongebruikelijke naam in Herwen, maar die inmiddels alom bekendheid heeft gekregen.

ahcAHC-1946

Staande van links naar rechts:
T. Korts, J. van Hall, J. Wesselkamp, J. Teunissen,
H. ten Eikelder, B. Küper, Th. Küper, G. Buil
Knielend van links naar rechts:
B. Luub, G. Drost, B. Hendriks, T. Gerritzen, J. Loef, B. Loef
De geschiedenis van Carvium werd blootgelegd bij zand-en klei afgravingen in 1938 in de Bijlandtse Waard, waar later recreatieplas de Bijland is aangelegd.
Bij zand- en kleiafgravingen zijn twee Romeinse gedenkstenen aangetroffen waarop staat Carvio ad Molem ( Carvium bij de dam). Carvium was een kleine Romeinse nederzetting, die zich op enkele kilometers bevond van het dorp Herwen.
 
gedenksteenNa op vele locaties te hebben gespeeld, werd op 29 augustus 1965 het terrein aan de Boswaaisestraat in gebruik genomen, wat in de loop der jaren tot een fraai complex is uitgebouwd met een grote dosis zelf werkzaamheid van de leden.

carvium66Carvium-1966

Staande van links naar rechts:
J. Jonkhans, H. Polman, J. Peters, J. Rietbergen,
B. Vermeulen, T. Koerntjes
Knielend van links naar rechts:
B. Reymer, H. Polman, G. Gerritzen,
Th. Jonkhans, J. Tiemissen
In de jaren zestig speelde het 1e elftal enkele jaren in de 4e klasse K.N.V.B., thans speelt Carvium 1 in de 5e klasse D van de KNVB district Oost.

Carvium vierde op 1 maart 2013 haar 75-jarig bestaan.

knvb-vlagVoorzitter Carlo Bouwman ontvangt van de KNVB de vlag ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan.

Copyright: 2020 sv Carvium | Ontwerp: Idizine | Realisatie: Walraven WebWerk